Denver és Salt Lake City robbant

Amerika lázad: a tüntetők megint a Wall Street-et ostromolnák

Az amerikai rendőrség Wall Street-ellenes tüntetők táborait számolta fel két amerikai városban, Denverben és a Salt Lake Cityben szombaton - közölték helyi médiaszervek.

2011.11.13 10:22MTI

A gazdasági kilátástalanság és a társadalmi egyenlőtlenség ellen küzdő "Foglaljuk el a Wall Streetet!" mozgalomhoz csatlakozók mindkét város több közterén létesítettek táborokat, és miután a hatóságok felszólítására nem voltak hajlandóak távozni, a rendőrség erőszakkal lépett fel ellenük.

Denverben könnygázt vetettek be a rohamrendőrök, és előállították mindazokat, akik ellenszegültek a felszólításnak - közölte egy helyi televíziós állomás, de nem közölte, hogy hány embert vettek őrizetbe.

Salt Lake Cityben hasonlóan jártak el a hatóságok, és a KSL tévécsatorna híradása szerint 15 tiltakozó került a rendőrségi fogdákba.

A "Foglaljuk el a Wall Streetet!" mozgalom szeptemberben indult, amikor egy maroknyi diák gyűlt össze New York pénzügyi negyedében, hogy tiltakozzon a bankok hatalma ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.