"A kormány céljai légvárnak bizonyultak"

Rég látta ilyen védtelennek a magyar gazdaságot az MSZP

Az MSZP szerint a forint és a magyar gazdaság sebezhetőbb, mint az utóbbi időben bármikor.

2011.11.02 16:30MTI

Burány Sándor országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a kormány gazdaságpolitikája megbukott, céljai légvárnak bizonyultak. Szavai szerint jövőre növekedés helyett visszaesés, a belső kereslet élénkülése helyett a fogyasztás csökkenése várható.

Ezt azzal magyarázta, hogy a kormány adópolitikája a nehezebben élőket sújtja, és azokat segíti, akik többletfogyasztás helyett megtakarítanak.
   
Kitért arra, hogy az euró árfolyama napok óta meghaladja a 300 forintot, a svájci franké pedig átlépte a 250 forintos küszöböt, noha a tavalyi kormányváltáskor még 180 forint alatt volt.

Burány Sándor azt mondta: ez a forint és vele a magyar gazdaság sebezhetőségét jelzi, a kormány azonban ahelyett, hogy a hitelminősítők és a pénzügyi szervezetek jóindulatát próbálná elnyerné, felelőtlenül magára haragítja őket.
   
"Ennek a gazdaságpolitikának itt a vége. Már csak az a kérdés, hogy az Orbán-kormány is belátja-e ezt" - mondta.
   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.