Új államtitkárt kap az NGM

Schmitt Pál kinevezi Pleschinger Gyulát

A Köztárasági Elnöki Hivatal közölte: Schmitt Pál köztársasági elnök kinevezi Pleschinger Gyulát, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkárát csütörtökön a miniszterelnök javaslatára.

2011.11.02 16:18MTI

Pleschinger Gyula, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) korábbi vezérigazgatója Kármán Andrást váltja a poszton.
   
Az új államtitkárt a miniszterelnök javaslatára november 1-jei hatállyal nevez ki az államfő. A korábbi államtitkár december 1-jétől az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatóságában a Magyarországnak járó helyettes igazgatói posztot tölti be, májustól pedig az EBRD egyik igazgatója lesz.
   
Schmitt Pál csütörtökön e mellett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa tagjává nevezi ki szintén november 1-jei hatállyal hat évig terjedő időtartamra a GHV elnökének javaslatára Miks Annát és Miskolczi-Bodnár Pétert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.