Béremelést és "tiszta" vezetést követelnek

Sztrájkolnak az egyiptomi rendőrök

Egyiptomi rendőrök ezrei kezdtek országos sztrájkba hétfőn egyebek mellett béreik emeléséért, de azt is követelik, hogy tisztítsák meg a rendőri vezetést a bukott rezsim embereitől.

2011.10.24 18:59MTI

A Kairó központjában lévő belügyminisztérium épületénél mintegy ezer, alacsonyabb rendfokozatú rendőr gyűlt össze illetményük 200 százalékos emelését követelve. Arra is felszólították a hatóságokat, hogy rendőröket ne állítsanak katonai bíróságok elé.
   
Egyik transzparensük felirata szerint a jó bánásmód jobb szolgálattal egyenlő, egy másik pedig azt hirdette, hogy tisztítsák meg a minisztériumot a maffiától és az "el-Adli-maradványoktól". Ezzel Habíb el-Adli volt belügyminiszterre utaltak, aki ellen jelenleg bírósági eljárás folyik azzal a váddal, hogy az alárendeltségében szolgáló biztonsági erők brutálisan léptek fel januárban és februárban a népfelkelők ellen több száz ember halálát okozva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.