Megbírságolják az áruházat

Lejárt bébiételeket árult az érdi Tesco

Lejárt szavatosságú bébiételeket találtak az érdi Tesco áruházban tartott próbavásárlásuk során a Pest Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelőségének ellenőrei, a bírság kiszabása folyamatban van.

2011.10.24 17:14MTI

Kiss Attila tájékoztatása szerint az ellenőrök még október elején közel húsz doboz, gyermekeknek kínált pépes ennivalót, illetve italfélét (közöttük vaníliás gríz-pudingot és vaníliaízű italt) foglaltak le.
   
Noha viszonylag kis tételről van szó, s az élelmiszerek szavatossági ideje is nemrég (július közepe és szeptember vége között) járt le, az áruházlánc bírságra számíthat. Az erről szóló határozat meghozatala folyamatban van – tette hozzá a kommunikációs vezető.
   
Tarnai Richárd kormánymegbízott az eset kapcsán azt mondta, hogy a hivatal továbbra is mindent elkövet a szabálytalanságok feltárása és a vásárlói jogok betartatása érdekében. Megengedhetetlen, hogy lejárt minőség-megőrzési idejű termék legyenek a boltok polcain – hangsúlyozta.
   
Október elején a dohánytermékek árának szabálytalan feltüntetése miatt bírságolta meg a Pest megyei kormányhivatal illetékes szerve - négymillió forintra - a Tesco Global Zrt.-t. A fogyasztóvédelmi felügyelőség a cég budaörsi hipermarketjében történt ellenőrzést követően indított eljárást, mert az áruházban a kasszák fölötti, zárt boxból kínált cigaretták eladási ára nem volt külön feltüntetve, csak a termékek csomagolásán elhelyezett cigaretta adójegyen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.