Újság, tévé?

MSZP: a szociális katasztrófa utolérte Budapestet

A fővárosi MSZP szerint a szociális katasztrófa utolérte Budapestet, ám ebben a helyzetben a városvezetés televízióra és egy újság támogatására akar százmilliókat költeni.

2011.10.21 10:10MTI

Horváth Csaba szocialista frakcióvezető elmondta, hónapok óta nem fizeti ki az önkormányzat a hajléktalan-ellátásra szánt 650 millió forintot. Kitért arra is, hogy a díjhátralékkal rendelkező családok számára korábban létrehozott alapítványt a mostani városvezetés "lenullázta".

Hozzátette: jelenleg 300 ezer családnak van 90 napon túli közműtartozása. "Eközben jut pénz a Helyi Théma 100 milliójára (...) a Tarlós-tévé százmilliójára, (...) az utca- és térátnevezésekre, és jutott pénz, mintegy 10 millió forint új zászló tervezgetésre és kivitelezésre" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Horváth Csaba közölte, az MSZP meg akarja gátolni az "ámokfutást", ezért a közgyűlésnek azt javasolják: hozzon határozatot arról, hogy nem kívánja állami tulajdonba adni kórházait és iskoláit.

Javasolják továbbá, hogy a közgyűlés vonja el Tarlós István hatáskörét a színházigazgatók kinevezéséről, mert - Horváth Csaba szavai szerint - a főpolgármester "jól láthatóan nem boldogul ezzel".

Hozzátette: azt is kérik, vonja vissza Dörner György, az Új Színház vezetőjének kinevezését.

Közölte, az MSZP javaslatot tesz majd arra is, hogy a város "Tarlós-tévére" ne költsön százmilliókat, "saját maguk fényezése" helyett inkább fordítsanak nagyobb figyelmet a szociális katasztrófa elkerülésére, .

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.