Dorgálnak a németek

Görögország jobban járna az euróövezeten kívül?

A német kormánykoalíciót alkotó három párt egyike, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) első titkára vasárnap úgy vélekedett, hogy Görögország jobban járna az euróövezet elhagyásával, amennyiben nem lenne képes visszanyerni pénzügyi egyensúlyát.

2011.10.02 15:22MTI

Alexander Dobrindt a Deutschlandfunk rádióállomásnak adott interjúban kijelentette, hogy Görögország könnyebben talpra tudna állni, ha elhagyná az euróövezetet. "Úgy gondolom, megoldást jelentene Görögország gazdasági stabilitásának helyreállítására, ha ezt az euróövezeten kívül tehetné meg" - idézi a Reuters hírügynökség a vasárnap adásba kerülő interjú írásos kivonatát.

A Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, Angela Merkel kancellár, és Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter egyaránt ellenzi Görögország euróövezeti kilépését, csakúgy, mint a kormánykoalíció harmadik tagja, a Szabad Demokrata Párt (FDP) is.

Horst Seehofer, az CSU elnöke, bajor tartományi miniszterelnök nem tartja kizártnak Görögország kilépését az euróövezetből, ami szerinte a német közvéleményben is egyre nagyobb támogatást élvez.

Alexander Dobrindt azonban még Seehofernél is tovább ment a Deutschlandfunk rádióállomásnak adott interjúban, mondván, hogy már maguk a görögök is hamarosan rá fognak ébredni arra, hogy az euróövezeten kívül sokkal hamarabb helyre tudnák állítani országuk pénzügyi stabilitását. "Feltehetően már maguk a görögök is sejtik, hogy sokkal könnyebben végre tudnák hajtani a gazdaság szerkezeti átalakítását az euróövezeten kívül, mint azon belül" - mondta Dobrindt az interjúban.

"Ezért is hangoztatjuk, hogy lehetővé kell tenni az euróövezet elhagyását" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.