Fidesz: az MSZP a multicégek érdekeit nézi

Távközlési adó - Orbán " saját őrültségéhez" ragaszkodik?

A Fidesz szerint az MSZP a távközlési különadó ügyében tett nyilatkozatával ismét bebizonyította, hogy a multicégek érdekeit nézi a magyar emberek érdekei helyett.

2011.09.30 17:16MTI

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője pénteken azt mondta: az MSZP azt akarja, hogy a kormány az emberektől vegyen el szociális juttatásokat a közös teherviselés megvalósítása helyett, "vagyis a szocialistáknak az a lényeg, hogy a multik járjanak jól, és ne az emberek".
   
Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője pénteki közleményében azt írta: pártja felszólítja a kormányt, hogy "ne rontsa tovább nemzetközi kapcsolatainkat", és haladéktalanul vonja vissza a különadót, amelyet "az átlagemberekkel fizettetnek meg". Az ellenzéki politikus szerint a különadókról már a bevezetésük pillanatában tudni lehetett, hogy megbuknak, de Orbán Viktor miniszterelnök "ragaszkodott, és sajnos még mindig ragaszkodik saját őrültségéhez", az pedig nem érdekli, hogy "ezzel a magyar gazdaságot, a magyar nemzetközi kapcsolatokat és ezzel közvetve a magyar nemzet minden egyes tagját sújtja".
   
Az Európai Bizottság csütörtökön a távközlési szolgáltató cégeket sújtó, tavaly októberben bevezetett különadó eltörlésére szólította fel Magyarországot. Erre reagálva Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője közölte: a kormány szerint nincs ok változtatásra a távközlési cégek nyereségalapú adójával kapcsolatban; a magyar kabinet vállalja az erről szóló vitát az Európai Bíróság előtt is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.