Hiába szavaztak nemmel

Első lépés kipipálva: tényleg államosíthatják a kórházakat

Jóváhagyta a fővárosi egészségügyi intézmények állami kézbe adásának előkészítését meghatározó megállapodást szerdán a Fővárosi Közgyűlés.

2011.09.28 11:46MTI

Az erre vonatkozó előterjesztésről név szerinti szavazáson, a Fidesz-KDNP-frakció tagjainak igen szavazataival, valamint az MSZP, az LMP és a Jobbik képviselőinek nem szavazataival döntött a testület.

A megállapodás tizenkét, fővárosi önkormányzati fenntartású és egy alapítványi működtetésű egészségügyi intézményt érint. Az átadás-átvétel zökkenőmentes lebonyolítása érdekében a főváros és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) tematikus munkacsoportokat alakít ki.

A testület egyhangúlag támogatta, hogy az átadás-átvételről szóló végleges megállapodás kerüljön majd vissza a Fővárosi Közgyűlés elé, mielőtt Tarlós István főpolgármester aláírja azt a Nefmi egészségügyért felelős államtitkárságával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.