Kiszáll az iparból az óriás

A Siemens köszöni, de nem kér többet az atomenergiából

A német mamutcég közölte: kivonul a nukleáris iparágból.

2011.09.18 14:22ma.hu

A döntést a fukushimai nukleáris katasztrófa után hozta meg a cég vezérigazgatója, Peter Loescher.

"Ezt a fejezetet, már csak a német társadalom miatt is, le kell, hogy zárjuk" - nyilatkozta a Spiegel magazinnak. Ennek megfelelően törlik a sokáig tervezett együttműködésüket is az orosz illetőségű Rosatom nukleáris céggel, de, mint azt közleményükben hangsúlyozták: igyekeznek a későbbiekben "más területeken" partnerré lenni. Loescher ugyanakkor elmondta: továbbra is gyártanak olyan alkatrészeket (például a gőzturbinák) melyek a "hagyományos" energiatermelésen túl az atomipar is fel tud használni.

A Siemens a továbbiakban teljes támogatásáról biztosította a Berlin által az "évszázad projektjének" nevezett célkitűzéseket, melyek szerint Németország 2020-ig energiaszükségleteinek 35 százalékát megújuló forrásokból biztosítja majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.