Harrach és Palkovics egyetértett

Munka törvénykönyve: mozgástere és magánszférája is lehet a munkavállalónak

Az új munka törvénykönyvének tervezetéről egyeztetett Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője és Palkovics Imre a Munkástanácsok elnöke hétfőn.

2011.09.05 14:47MTI

Mindkét fél szerint biztosítani kell a munkavállalók megfelelő mozgásterét munkáltatóikkal szemben, valamint be kell tartatni az alkalmazottak személyes adatainak, magánszférájának védelmét.   
   
A KDNP a találkozó után kiadott közleményében kiemelte: a felek egyetértettek abban is, hogy a keresztény-szociális alapelvek nyomán az ember méltósága semmilyen körülmények között nem csorbulhat az új szabályozásban és nem lehet gazdasági, társadalmi folyamatok tárgyává, eszközévé alacsonyítani. Ezt különös figyelemmel kell egyes multinacionális láncok esetében betartatni, tekintettel az ott dolgozók kiszolgáltatottságára - írták.    

A kormánypárti politikus és a szakszervezeti vezető megerősítette, hogy a család védelmének fokozott hangsúlyt kell biztosítani a szabályozásban és nem elfogadható a már korábban meglévő kedvezmények csorbítása az ő kárukra - tájékoztattak.
   
Az egyeztetésen mindketten üdvözlendőnek tartották, hogy a kisgyerekes szülőkre és a védett korban lévőkre nagyobb figyelmet fordít a tervezet előző változata is. Ugyanakkor továbbra is különös tekintettel kell lenni az édesanyaként, vagy édesapaként dolgozó munkavállalók azon elvárásaira, hogy a mindennapi életben is összeegyeztethető legyen a munka és a család világa - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.