"Zöld fordulatot" javasol az ellenzéki párt

Az LMP megszüntetné az egykulcsos adórendszert

Az LMP szerint a kormánynak meg kellene szüntetnie az egykulcsos adórendszert és az így keletkező többletforrásokat járulékcsökkentésre és ezen keresztül munkahelyteremtésre kell fordítani.

2011.08.29 13:00MTI

Vágó Gábor közölte, hogy ha Orbán Viktor valóban olyan bátor és határozott intézkedéseket akar bevezetni, amilyeneket az értekezleten vázolt, akkor "legyen olyan bátor és határozott, hogy belátja, a kormány gazdaságpolitikájának zászlóshajója, az egykulcsos adó zátonyra futott", és vonja vissza azt. A szóvivő szerint azért kellene megtenni ezt a lépést, mert az egykulcsos adó gátolja a gazdaság növekedését, növeli az államháztartási hiányt, ezáltal akadályozza az államadósság csökkentését is.
   
A politikus egyetért azzal, hogy új gazdasági alapokra kell helyezni az országot, de mint mondta, ez nem alapulhat a munkavállalók "totális kiszolgáltatottságán". Ehelyett zöld fordulat végrehajtását javasolja, amelynek során a jövő iparágaiba fektetnek be és munkaerőt képeznek.
  
Vágó Gábor szerint az egymillió munkahely megteremtésének ígéretéből "a fele sem igaz", ráadásul az utóbbi időben az ország több térségben is csökkent a munkahelyek száma. Az LMP véleménye szerint ezért az egykulcsos adó megszüntetéséből származó többletforrásokat járulékcsökkentésre és ezen keresztül munkahelyteremtésre kellene fordítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.