Veszélyes a Széchenyi Pihenő Kártya bevezetése?

Az MSZP szerint munkahelyek szűnhetnek meg az idegenforgalmi ágazatban

Az MSZP Országos Munkás és Érdekképviseleti Tagozata szerint a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP Kártya) nem lesz képes maradéktalanul felváltani a jövő évtől megszűnő üdülési csekkeket, és ez munkahelyek megszűnését okozhatja az idegenforgalmi ágazatban.

2011.08.29 11:45MTI

Szabadkai János, a szocialista párt munkás tagozatának alelnöke közleményében hangsúlyozza: az üdülési csekk szeptemberi megadóztatásával lehetetlenné válik azok igénylése, hisz egyetlen munkaadó sem vállalja majd az ezzel járó adminisztrációs terheket.

A szervezet elfogadhatatlannak nevezi ezt a lépést, mivel számításaik szerint így a kormány, illetve az elfogadóhelyek is mintegy 34 milliárd forintos bevételtől esnek el.
   
Az MSZP-s tagozat szerint a SZÉP Kártya nem lesz alkalmas a falusi turizmus fellendítésére, a kisvállalkozások megsegítésére, mert alkalmazása olyan pluszberuházásokat igényel, amilyeneket nem tudnak felvállalni a vendéglátással foglalkozók.
   
A tagozat alelnöke emellett azon félelmének is hangot ad, hogy a kormány el akarja herdálni a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány vagyonát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.