Az adósok fizetik ki a bankadót?

Az LMP banki kamatcsökkentést követel

A hitelkamatok azonnali csökkentését és a hitelkárosultak bevonásával egy átfogó csomag kidolgozását követeli az LMP.

2011.08.15 16:55MTI

Az ellenzéki párt képviselője, Vágó Gábor közleményében egy hétfőn megjelent elemzésre hivatkozva arról ír, hogy a bankok a frankhitelek kamatainak emelésével mintegy 75-100 milliárd forint többletbevételre tettek szert.

Ez azt jelenti - folytatta -, hogy bár a bankadót áthárították, az adósságválság megoldásából mégsem hajlandók kivenni a részüket a pénzintézetek. Az LMP ezért követeli a kamatok csökkentését, és egy átfogó csomag kidolgozását a hitelkárosultak bevonásával.
   
A parlament lakhatási albizottságának LMP-s elnöke úgy látja, hogy a bankszövetség minden olyan javaslatot visszautasított, amely a bankokat nagyobb, a felelősségüknek megfelelő tehervállalásra kötelezte volna, s ennek indokaként legtöbbször a nagy terhet jelentő bankadót hozták fel.

Most azonban kiderült, hogy a bankadót továbbhárították, azt nem a pénzintézetek, hanem az adósok fizetik meg, a törlesztőrészletek pedig így legalább 10-15 százalékkal magasabbak az indokoltnál - emelte ki.
   
Vágó Gábor emlékeztetett, hogy pénteken országgyűlési határozati javaslatot terjesztett a Ház elé a devizában eladósodottak megvédéséről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.