Kiszolgáltatottá teszi a munkavállalókat?

"Kereszténytelen, emberietlen" a Munka törvénykönyve a MOSz szerint

A Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) szerint az új Munka törvénykönyvének (Mt.) július végén nyilvánosságra hozott tervezete "kereszténytelen, emberietlen", és teljesen kiszolgáltatottá teszi a munkavállalókat.

2011.08.03 11:00MTI

A szakszervezeti tömörülés elnöke, Palkovics Imre szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: jogi szakértőjükkel részletes szakmai anyagot készítettek a tervezetről, amelyet elküldtek a Fidesz és a KDNP vezetőinek, és már múlt héten megkezdték az egyeztetéseket a Liga Szakszervezetekkel és a munkaadókkal.

Hangsúlyozta: az a cél, hogy egy olyan Mt. szülessen, amely erősíti a munkaadók versenyképességét, de megőrzi az egyéni és kollektív munkavállalói jogokat. Hozzátette: a kormányt is próbálják bevonni az egyeztetésekbe, de ha ez nem vezet eredményre, akkor az utcán és a munkahelyeken is tiltakoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.