Több milliárdos segélycsomag

Német "Marshall-terv" a görög gazdaság talpra állítására

A második több milliárdos segélycsomag összeállítása után a görög gazdaság növekedési pályára állítását és versenyképessé tételét tartja legfontosabb megoldandó feladatnak Németország.

2011.07.26 16:54MTI

Philipp Rösler német gazdasági miniszter szerdán egy befektetői csúcson a német gazdaság vezető képviselőivel találkozik egy új "Marshall-terv" kidolgozása céljából.

A miniszter kedden a ZDF tévécsatorna adásában a turizmust, az infrastruktúrát és a távközlést nevezte meg, mint a külföldi befektetők érdeklődésére különösen számot tartó befektetési területet Görögországban.

Philipp Rösler más európai országokat is ösztönözni kíván görögországi befektetésekre. Múlt heti csúcstalálkozójukon az euróövezeti állam- és kormányfők egyebek között átfogó stratégia kidolgozását is szorgalmazták a görögországi gazdasági növekedés megindításának elősegítésére és a külföldi befektetések támogatására.

Az EU-Bizottság munkacsoportot hozott létre a feladat koordinálására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.