Asztalon van - ott is marad?

Már rágják: az energiahivatal előtt a gáztőzsdeterv

A Magyar Energia Hivatal asztalán van a magyar gáztőzsde tervezete.

2011.07.20 08:12ma.hu

A Világgazdaság cikke szerint az engedélykérelmet jóval a kijelölt, hó végi határidő előtt adta be a tőzsde üzemeltetésére létrehozott CEEGEX Zrt.

A cég leányvállalata a HUPX Zrt-nek, amelyet a szabályozás a tőzsdei gázkereskedelem 2013. január 1-jéig történő beindítására kötelez. A börze mintegy 100 millió forintból indítható el, feleannyiból, mint amennyibe a HUPX került, mert az áramtőzsde infrastruktúráját és az ott felhalmozódott szaktudást is használja majd - közölte a HUPX-et ellenőrző Mavir Zrt. vezérigazgatója a Világgazdasággal.

Tari Gábor arra számít, hogy az új gáztőzsde Magyarország jobb gázpiaci adottságai miatt gyengíteni fogja a földrajzilag legközelebbi, bécsi riválisa pozícióit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.