Az euró 270 forint felett

Gyengült a forint, újabb csúcson a svájci frank

Tovább gyengült a forint a svájci frankkal és az euróval szemben, péntek délelőtt a frank 234,80 forinton újabb történelmi csúcsot ért el, az euró árfolyama átlépte 270 forintot.

2011.07.15 10:07MTI

Csütörtök délutánra az eurót 268,56 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon és a kereskedők úgy látták, hogy a 270-es szinten stabilizálódhat a magyar deviza.
   
Péntek kora délelőttre azonban a teória megdőlni látszik, amelynek az az oka, hogy a bizonytalan hétvégi fejlemények előtt a londoni kereskedésben a korábban optimista euróba fektetők stop-loss (veszteség csökkentő) ügyleteket hajtottak végre - mondták devizakereskedők, s ezek a tranzakciók a feltörekvő piaci devizák gyengülését hozhatják magukkal.

Hozzátették azt is, hogy péntek délelőtt még van likviditás a piacon, ami a délutánra várhatóan összeszűkül, így most még lehet árfolyam kilengés, míg délután az uniós banki stresszteszt eredményei mozgathatják az árfolyamokat. Nem lenne meglepő, ha a forint tovább gyengülne - vélik a szakértők.
   
Pénteken délelőtt fél tízkor az eurót 270,50 forinton jegyezték.
   
A svájci frank árfolyama délelőtt 234,80 forinton újabb csúcsot ért el, ezzel megdöntve az előző napi 233,85 forintos rekordot. Fél 10-kor 234,50 forint volt az árfolyama.
   
A dollár 191,70 forint volt délelőtt a csütörtök délutáni 188,95 forint után.
   
Száz japán jent 241,90 forinton jegyeztek az előző napi 238,95 forint után.
   
Az euró/svájci frank keresztárfolyam 1,1530-on, az euró/dollár 1,4108-on állt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.