Stratégiai fontosságú Magyarország "tisztasága"

A legnagyobb szigort a GMO szennyezőkkel szemben!

A Magyar Biokultúra Szövetség a GMO szennyezés kapcsán arra kéri a kormányt, a Vidékfejlesztési Minisztériumot, hogy a lehető legnagyobb szigorral járjon el azokkal a személyekkel, vállalkozásokkal, vetőmag előállítókkal vagy forgalmazó cégekkel szemben, amelyek megpróbálják aláásni az ország hosszú távú érdekeit, és ezzel tönkretenni a magyar mezőgazdasági termékek, alapanyagok megbízhatóságát.

2011.07.14 15:31MTI

A szövetség közleménye szerint stratégiai fontosságú, hogy Magyarország megőrizze GMO mentességét. Az általános egészségügyi helyzeten kívül ez azért is fontos, mert csak így lehetséges Magyarországon a biztonságos élelmiszert nyújtó és környezetet megóvó ökológiai (bio) gazdálkodás fenntartása és fejlődése.
   
A Magyar Biokultúra Szövetség továbbra is elkötelezett Magyarország GMO mentességének megerősítésében, amelyet Európában egyedülálló módon a 2012. január 1-jén életbelépő új magyar alkotmány is deklarál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.