Nem lesz gazdasági növekedés, csak infláció

Romlottak Dél-Korea kilátásai

A dél-koreai kormány a romló világgazdasági környezet miatt rontott idei évre vonatkozó növekedési becslésén és megemelte inflációs előrejelzését is.

2011.06.30 09:57MTI

A Pénzügyi és Stratégiai  Minisztérium csütörtökön nyilvánosságra hozott féléves jelentése szerint a dél-koreai GDP 4,5 százalékkal bővülhet 2011-ben, szemben a korábban jósolt 5 százalékkal. A minisztérium szerint a kivitel továbbra is élénk marad, de a növekvő olajárak hatására a belső kereslet lassabban nőhet, mint amire korábban számítani lehetett.
   
A kormány 4 százalékra emelte idei évre vonatkozó inflációs előrejelzését is a korábbi 3 százalékról. A minisztérium jelentése szerint nem várható, hogy szeptember előtt enyhülne az inflációs nyomás, addig rendre a jelenlegi 4,3 százalékos szint közelében marad a fogyasztói árindex növekedési üteme.
   
A Nemzetközi Valutaalap az idei évre 4,5 százalékos gazdasági növekedést és 4,3 százalékos inflációt vár Ázsia negyedik legnagyobb gazdaságában. Az állami Koreai Fejlesztési Intézet 4,2 százalékos bővülést és 4,1 százalékos fogyasztói árdrágulást jósol.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.