Most lesz csak nagyon jó!

Surján szerint Magyarországra csak úgy ömlik a pénz az Uniótól

A Fidesz-KDNP kormány alatt jelentősen nőtt a Magyarországra áramló uniós fejlesztési források összege - állapította meg csütörtökön Brüsszelben Surján László néppárti európai parlamenti (EP) képviselő.

2011.06.23 14:39MTI

Surján László - a néppárti frakció költségvetési ügyekért felelős képviselője és a regionális fejlesztési bizottság témafelelőse - elmondta, hogy 2012-ben is a kohéziós politika finanszírozása lesz a legfontosabb.

Közölte, hogy Magyarországra a Fidesz-KDNP kormány alatt az elmúlt egy évben 2,28 milliárd euró uniós fejlesztési forrás érkezett, míg a korábbi három és fél évben átlagban csak évi 1,05 milliárd euró támogatást sikerült lehívni.

"Ráadásul a 2007-2010-es időszakban a szocialista kormányzás alatt érkezett 3,7 milliárd euró nagy része, több mint 2,3 milliárd euró a kormány teljesítményétől független, az unió által automatikusan folyósított előleg volt" - tette hozzá.

Hangsúlyozta ugyanakkor: a jelenlegi jó kormányzati teljesítmény hosszú távú fenntartásához arra is szükség van, hogy a pályázók a saját önrészüket megfelelően biztosítani tudják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.