Legszívesebben hamburgert enne

Döbbenetes képsorok: "szép lett" a csimpánztámadás miatt új arcot kapott nő

Húszórás transzplantációs műtéttel új arcot kapott az Egyesült Államokban egy nő, akit két éve életveszélyesen megsebesített egy csimpánz.

2011.06.12 11:33MTI
Így nézett ki nem sokkal a támadás előtt

Szép lett, meglepő - mondta a nő fivére a hét végén abban a bostoni kórházban, ahol az operációt végezték. A csimpánztámadás áldozata nem láthatja saját magát, mert a támadásban elvesztette a szeme világát.

A Connecticut államból való 57 éves nőt 2009-ben egy barátnőjének kedvtelésből, háziállatként tartott csimpánza támadta meg. Az állat letépte a nő orrát, és olyan súlyosan megsebesítette a száján, hogy azóta nem tudott szilárd ételt magához venni. Csövön át lélegzett, és csak az arcát eltakaró fátyolban ment emberek közé.

Majdnem egy napig műtötték

A nőnek a május végi maratoni műtét során új kart is átültettek, mert a majom letépte a bal alsó karját, és a jobb kezén is csak a hüvelykujj maradt ép. A két kart azonban néhány nappal később el kellett távolítani, mert szövődmények léptek föl. Az orvosok ennek ellenére nem zárták ki, hogy később újra megkísérlik ezt a műtétet.

Sajtóhírek szerint az Egyesült Államokban ez volt mindössze a harmadik teljes arctranszplantáció.

Az orvosok reménykednek, hogy a páciens néhány hónap múlva újra fog tudni rendesen lélegezni, enni, beszélni, nevetni. A nő a műtét előtt azt mondta, már annak is örülne, ha végre ehetne egy hamburgert.

A kórházi videó - hűtőtáskában az arc, 2:13-nál már sokkoló kép a nőről

Charla Nash: BRoll from BWH Public Affairs on Vimeo.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.