Természetvédelmi területen jöttek a világra

Hegyigorilla-ikrek születtek Ruandában

Ikreket hozott a világra egy hegyi gorilla Ruanda északi részén, egy természetvédelmi területen.

2011.06.03 22:31MTI

A két fiatal állat, egy hím és egy nőstény május 27-én született, mindketten jól vannak - adta hírül pénteken az ország turizmusért felelős hivatala.
   
A hegyi gorillákat a kihalás veszélye fenyegeti, a Természetvédelmi Világszövetség vöröslistáján a kritikusan veszélyeztetett fajok között tartják nyilván őket. A Ruanda, Uganda és a Demokratikus Kongói Köztársaság határvidékén emelkedő Virunga-hegységben él az ENSZ által világszinten számon tartott hétszáz állat mintegy fele.
   
Június 18-án a ruandai nemzeti parkban ünnepélyes ceremónia keretében huszonkettő, az elmúlt évben született fiatal gorillának tartanak névadóünnepséget. A múlt héten született kis állatok majd a következő évben kerülnek sorra.
   
Az évenkénti ünnepséggel a ritka emberszabású majmok védelméért tett erőfeszítésekre igyekeznek felhívni a figyelmet a kongóiak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.