A netezők nevezhetik el a kölyköket

Gorillakeresztelő Ruandában

Tizennégy gorillakölyöknek rendez "keresztelőt" Ruanda június ötödikén, a környezetvédelmi világnapon, amelynek idén házigazdája. A névválasztásban az internetezők is közreműködhetnek a világ minden tájáról.

2010.06.03 19:52MTI

Korábban is tartottak már névadóünnepségeket gorillabébiknek a kelet-afrikai országban, szám szerint ötöt, hogy felhívják a figyelmet a ruandai és térségbeli hegyekben élő, kihalással fenyegetett emberszabású majmok helyzetére. Az idei újdonság az lesz, hogy az egész világ kiveheti részét a ceremóniából, mert az internethasználók elküldhetik az általuk kiválasztott nevet a világhálón. A korábbi rendezvények "nagyban hozzájárultak az idegenforgalom fellendüléséhez Ruandában, egyúttal megértették a lakossággal, hogy a környezetvédelem közérdek" - mondta Rica Rwigamba, a ruandai fejlesztési hivatal turizmusért felelős igazgatóhelyettese. Ruandát az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) választotta ki arra, hogy 2010-ben helyszíne legyen a környezetvédelmi világnap nemzetközi rendezvényeinek a "több millió faj, egy bolygó, egy közös jövő" témakörben. A fővárosban, Kigaliban számos rendezvényt tartanak ez alkalomból június 5-től kezdődően, hogy arra ösztönözzék "a ruandaiakat, a kelet-afrikaiakat és az embereket az egész világon: tegyenek környezetük védelmében" - olvasható az UNEP közleményében. AZ UNEP ezt a napot "a környezetért való pozitív cselekvés legnagyobb világeseményévé" akarja változtatni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.