Magas a csillagközi telefonszámla

Pénzhiány miatt nem kutatják tovább a földönkívüli intelligenciát

Pénzhiány miatt egyelőre nem kutatják tovább az Egyesült Államokban a földön kívüli intelligenciát.

2011.04.27 21:29MTI

Úgy tűnik, hogy a válság sújtotta amerikai kormányzat nem tudja tovább fizetni a csillagközi telefonszámlát, a kutatásra létrehozott intézet, a SETI Institute (Search for Extraterrestrial Intelligence) antennái április óta már nem képesek fogadni az esetleges földön kívüli jeleket. A program sem a kaliforniai államtól, sem pedig a szövetségi kormányzattól nem kap már olyan mértékű támogatást, amilyet korábban.
   
Az 1984-ben alapított kutatóintézet 42 rádióantennája 2007 óta kutatja a földön kívüli intelligencia jeleit, de közben az univerzum struktúráját és eredetét is vizsgálja.
   
Az ehhez szükséges berendezéseket a berkeleyi Kaliforniai Egyetemmel együtt, valamint Paul Allen üzletember, a Microsoft társalapítója bőkezű támogatásából építették. A működtetés évente 1,5 millió dollárba kerül, ennek java része a 8-10 fős kutatócsoport és a technikusok fizetésére megy el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.