264 nap műszív-kezeléssel

Sikeres szívátültetést végeztek egy hatéves kisfiún

Sikeres szívátültetést hajtottak végre a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben azon a hatéves kisfiún, akit 264 napja műszív-kezeléssel tartottak életben - közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.

2010.12.08 10:25MTI

A gyermek állapota a műtétet követően stabil. A beavatkozásról a későbbiekben adnak további tájékoztatást - tudatta az intézet a közleményében.

Legutóbb egy ötéves kisfiún hajtottak végre szívátültetést az intézetben. Annak a kisfiúnak augusztus 12-én volt a műtétje, akkor már 177 napja élt műszívvel. Rajta kívül a budapesti intézetben két gyermek várt szívátültetésre, közülük az egyiket műtötték szerdára virradóra.

A mostani az intézetben 2007-ben indult program tizennegyedik beavatkozása volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.