Megszívták a szívósok

Bíróság előtt két kábítószercsempész Szabolcsban

Megkezdődött annak a két férfinak a pere kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon, aki a gyanú szerint két kilogrammnyi kábítószert csempésztett be az országba februárban - közölte Nyakó Zsuzsanna, a megyei bíróság elnökhelyettese, szóvivője az MTI-vel.

2010.12.07 16:06MTI

A vádirat szerint a másodrendű vádlott Hollandiában szerezte be az amfetamintartalmú anyagot, majd a kábítószert az elsőrendű vádlott által vezetett tehergépkocsi rakterébe rejtették el.

A férfi Magyarországra hozta a kábítószert, majd találkozott társával Nyíregyházán.

Ekkor ellenőrizték a járművet a vám- és pénzügyőrség járőrei, és a rakomány között két csomagban, alufóliába tekerve találták meg az elrejtett anyagot. A két férfit forgalomba hozatallal, kábítószerrel jelentős mennyiségre elkövetett visszaélés bűntettének kísérletével vádolja az ügyészség, ami öttől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A keddi tárgyalási napon az elsőrendű vádlottat hallgatta meg a bírói tanács. Az ügy január 25-én folytatódik a szabolcsi bíróságon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.