Pszichoanalízis sóval-borssal fűszerezve

Freud szakácskönyve

A James Hillman és Charles Boer összeállította kötet, amelynek fordítója Hárs György Péter, gondoskodik róla, hogy a kulináris művészet ne tűnhessen el a pszichoanalízis történetéből.

2010.05.27 14:50Múlt és Jövő Kiadó

"Tudtam, ha a pszichoanalízis az orvosi szakma kezei közé kerül, a kulináris művészet, összes kulturális gyökereivel együtt hamarosan el is tűnik a pszichoanalízisből. A doktoroknak nem jó az étvágyuk, és orális frusztrációjukat szörnyű figyelmeztetésekké szublimálták: a gazdag ételek ellen, amelyeket manapság 'zsírosnak' neveznek, a só ínycsiklandása és a cukrok élvezete ellen, a vörös húsok és az édes tejszín ellen, a szószok ellen, a kulináris művészet legjava ellen."

A könyvet megvásárolhatják a június 3-án kezdődő Ünnepi Könyvhéten is a Múlt és Jövő Kiadó standjánál (87. stand Vörösmarty tér).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.