Pszichoanalízis sóval-borssal fűszerezve
Freud szakácskönyve
A James Hillman és Charles Boer összeállította kötet, amelynek fordítója Hárs György Péter, gondoskodik róla, hogy a kulináris művészet ne tűnhessen el a pszichoanalízis történetéből.
2010.05.27 14:50Múlt és Jövő Kiadó"Tudtam, ha a pszichoanalízis az orvosi szakma kezei közé kerül, a kulináris művészet, összes kulturális gyökereivel együtt hamarosan el is tűnik a pszichoanalízisből. A doktoroknak nem jó az étvágyuk, és orális frusztrációjukat szörnyű figyelmeztetésekké szublimálták: a gazdag ételek ellen, amelyeket manapság 'zsírosnak' neveznek, a só ínycsiklandása és a cukrok élvezete ellen, a vörös húsok és az édes tejszín ellen, a szószok ellen, a kulináris művészet legjava ellen."
A könyvet megvásárolhatják a június 3-án kezdődő Ünnepi Könyvhéten is a Múlt és Jövő Kiadó standjánál (87. stand Vörösmarty tér).