Ezen a napon régen

George Clooney Freuddal együtt ünnepel az Eiffel-Toronynál

Freud, George Clooney, és Orson Welles is a mai napon született egykor, de még az Eiffel-Torony is évfordulót ünnepel.

2010.05.06 11:32gk

Minden egyes nap okot adhat az ünneplésre: névnapok, születésnapok, évfordulok, világnapok. DE vajon tisztában vagyunk vele, hogy sok-sok éve ezen a napon mi történt a nagyvilágban?

1953-ban azaz 53 éve megszületett Tony Blair Nagy-Britania miniszterelnöke.

1635-ban, 375 éve
Egyetemet alapított Nagyszombaton Pázmány Péter bíboros, esztergomi érsek, amelynek irányítását a jezsuita rendre bízta.

1840-ben, azaz 70 éve Nagy-Britanniában kiadták a világ első bélyegeit, a Viktória királynő portréját ábrázoló fekete egypennyst és kétpennyst.

154 éve, 1856 május 6-án
megszületett Sigmund Freud osztrák pszihológus, filozófus, a pszichoanalízis atyja. 

1915-ben azaz 95 éve történt, hogy Kenoshában, Wisconsin államban megszületett Orson Welles amerikai filmrendező és színművész. Filmjeiből egy kis ízelítő: "Aranypolgár", "Az óra körbejár", "A sanghaji asszony", "Macbeth".

Ma 49 éves George Clooney amerikai színész, rendező, producer. Ismertebb filmjei: Ocean's Twelve (2004); Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi; Solaris (2002); Viharzóna; Sivatagi cápák; South Park - szinkron; Mint a kámfor; Batman és Robin; Peacemaker; Alkonyattól pirkadatig; Vészhelyzet - TV sorozat.

1889-ben ezen a napon nyitották meg a nagyközönség számára az Eiffel-Torony "kapuit".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.