Az Örök Vadászmezőkön

Közel 80 éves kondorkeselyű pusztult el egy amerikai állatkertben

Feltehetően a világ legidősebb, fogságban élő kondorkeselyűje pusztult el egy amerikai állatkertben.

2010.01.27 22:46MTI

A közel 80 éves Thaao 1993-ban érkezett az amerikai Connecticut államba, a bridgeporti állatkertbe, miután életének nagy részét a pittsburghi állatkertben töltötte. Halálának okát a boncolás során sem sikerült megállapítani.

Az andoki kondornak is nevezett kondorkeselyű normális esetben legfeljebb ötven évig él. A vadon élő egyedek száma mára becslések szerint néhány ezerre csökkent, elsősorban a fegyveres vadászat és az óceán növekvő szennyezettsége következtében.

A 3-5 ezer méteres magasságban élő, sok indián törzs által totemállatként tisztelt madár több dél-amerikai ország, így Bolívia, Chile és Ecuador címerében is szerepel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.