Mount Obama

Az új amerikai elnökről nevezik el Antigua legmagasabb hegyét

Az ország miniszterelnöke bejelentette, hogy az eddig Boggy Peak névvel illetett hegycsúcs neve 2009 augusztusában Mount Obama névre fog változni. A hegycsúcs átkeresztelésére Barack Obama 48. születésnapján kerül majd sor.

2009.01.23 17:28National Geographic

Baldwin Spencer, a karibi szigetország miniszterelnöke az amerikai elnökválasztást 2008 őszén megnyerő demokrata jelöltnek küldött tavaly novemberi gratuláló levelében már tett említést országa ez irányú terveiről, az időpontot azonban csak idén januárban hozta nyilvánosságra.

Antigua, teljes nevén Antigua és Barbuda az Atlanti-óceán és a Karib-tenger találkozásánál, három szigeten (Antigua, Barbuda, és a kicsiny, lakatlan Redonda), közel 442 négyzetkilométeren terül el. A Kis-Antillák szélcsendes részén fekvő kis trópusi szigetek az USA számára stratégiai jelentőséggel bírnak, az országban két amerikai katonai támaszpont is működik.

A szigetek felszíne jórészt sík- vagy dombvidék. Legmagasabb "hegye", a déli, Antigua sziget délnyugati részén található vulkanikus eredetű Boggy Peak alig 400 méteres tengerszint feletti magasságba emelkedik, és közkedvelt idegenforgalmi központ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.