Űrturisták

Jövőre utaznak Hold körüli útra a SpaceX első űrturistái

A bátor jelentkezőkről egyelőre csak annyit tudni, hogy régóta ismerik egymást és komoly summát fizetnek a kalandért.

2017.02.28 08:20ma.hu
Fotó: AFP

Elon Musk, a Spacex milliárdos alapítója kedden jelentette be, hogy 2018 második felében Hold körüli útra küldenek két űrturistát - írja a Quartz. A bátor jelentkezők nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, csupán annyit tudni, hogy "jól ismerik egymást", és komoly összeget áldoznak a nem mindennapi kalandra.

Vezetni persze nem engedik őket, az űrturistákat robotpilóta fuvarozza majd el a Holdhoz a földi irányítóközpont felügyelete mellett. Fizikai felkészítésüket még az idén megkezdik.

Az egyhetes utazás alatt a SpaceX űrhajója megkerüli a Holdat, majd rövid kiruccanást tesz a mélyűrbe, mielőtt visszatérne a Földre. A cég azzal a Dragon 2 űrhajóval küldi fel a turistákat az űrbe, amivel a NASA asztronautáit fogja az ISS Nemzetközi Űrállomásra szállítani. A fellövéshez egy Falcon Heavy rakétát használnak majd. "Nagyon izgalmas küldetésnek ígérkezik, ami felhívja majd a világ figyelmét a mélyűrre" - jelentette ki Musk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.