Hiába siettek segítségükre

Több mint 80 kis kardszárnyú delfin pusztult el Florida partjainál

A hét végén több tucat tengeri emlős megfeneklett az Everglades Nemzeti Park mangrove-erdőiben.

2017.01.18 07:49MTI

Több mint 80 kis kardszárnyú delfin pusztult el Florida partjainál az után, hogy a hét végén több tucat tengeri emlős megfeneklett az Everglades Nemzeti Park mangrove-erdőiben.

A park illetékesei Facebook-posztjukban arról tájékoztattak, hogy 95 megfeneklett kis kardszárnyú delfint figyeltek meg szombaton a nemzeti park távoli vidékein. Vasárnap siettek segítségükre a mentőegységek, és megpróbálták visszaterelni őket mélyebb vizekre, de az állatok mélyen beragadtak a mangrovék gyökereibe.

Fotó: Twitter

Sajnos 81 már biztosan elpusztult közülük – írták az illetékesek, hozzátéve, hogy egyes delfinek egyedül, mások csoportosan feneklettek meg a mangrove-erdőkben.

A kis kardszárnyú delfineket gyakran hamis kardszárnyú delfineknek is nevezik. Egy felnőtt állat mérete elérheti a hat métert is, tömege a 2,2 tonnát. Főként a partoktól távoli mélyvizekben él kis csoportokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.