Saskeselyű

Több mint 80 éve nem járt ilyen dögevő Romániában

Rég nem látott madár tért vissza Romániába. A csontokat is elfogyasztó ritka dögevő, a szakállas saskeselyű egyik nyomkövetővel ellátott példánya nemrég repült be Románia "légterébe".

2016.07.29 18:25MTI

Július 19-én észlelték a madarat Románia északnyugati részén, egy magaslati ponton, ahol azt várta, hogy más madarak leegyék a húst egy döglött kutya teteméről - közölte pénteken a Román Madártani Egyesület.
A közlés szerint egy Adonis nevű kétéves hím madárról van szó, amely Csehországban született egy tenyészprogram keretében és a Francia-középhegységben engedték szabadon, nyomkövetővel felszerelve.

A madártani egyesület szerint az állat nem változtat a helyén, és az is lehet, hogy bajba került.

Wikipédia

A szakállas saskeselyű ritka kivételként a nagyobb csontokat is megeszi, és amit nem tud feltörni, azt felviszi a levegőbe, és leejtve töri össze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.