Univerzum

Így tér vissza szülőföldjére és családjához egy űrhajós 1 év után - videó

Scott Kelly egy évet töltött a Nemzetközi Űrállomáson, március 2-án Kazahsztánban landolt 340 nap után. A programja még nem ért véget, innentől kezdve orvosok tömkelege vizsgálja majd, milyen hatással volt rá a súlytalanság és az űr.

2016.03.03 12:05ma.hu

Bár Kelly a maga 340 napjával nem állított fel Guinness rekordot, de egy óriási küldetésben vett részt, és rengeteg tudományos kutatáshoz szolgáltatott alapanyagot. Ikertestvére, a Földön maradt Mark segítségével az orvosok össze tudták vetni, hogy miben és mennyiben térnek el Kelly biológai értékei az űrben eltöltött hosszú idő alatt.

Scott Kelly Sees His Family for the First Time in a Year

Home, sweet, home! NASA Astronaut Scott Kelly is back on American soil and sees his family for the first time in nearly a year.

Közzétette: International Space Station - 2016. március 2.

Scott Kelly Gives Remarks After a Year in Space

"This mission is the latest achievement is our country's space program - but it's not the last. There will be more. It's in our DNA of our country to explore, and we must never stop doing this. We must lead, we must learn, and we must discover." -NASA Astronaut Scott Kelly on his #YearInSpace

Közzétette: International Space Station - 2016. március 3.

Így ért vissza bolygónkra

Astronaut Scott Kelly comes home

Welcome home! NASA Astronaut Scott Kelly is back on Earth after completing his nearly yearlong mission. 🌍󾮗 http://cnn.it/1oPdjUs

Közzétette: CNN - 2016. március 2.

És ilyen volt az egy éve :)

Kelly_Montage_Final

Welcome home astronaut Scott Kelly! Your #YearInSpace helps ensure humans are "go" for deep space missions and our #JourneyToMars.

Közzétette: NASA - National Aeronautics and Space Administration - 2016. március 1.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.