Hegyek, kanyonok, korallok a tenger mélyén

Újabb tengeri élőlényeket fedeztek fel Ausztrália partjainál

Tasmánia szigetétől délre 338, Ausztráliában azelőtt soha nem látott, új tengeri állatfajt - köztük tengeri csillagokat, halakat, rákokat, szivacsokat és rájákat - fedeztek fel tudósok.

2008.10.13 07:10MTI

Találtak továbbá 80 tengeri hegyet, némelyik 500 méternél magasabb és 25 kilométer széles, 145 tengeralatti kanyont, és néhány, majd 2000 éves korallt, ezek magassága eléri a két métert is. "Furcsa belegondolni, hogy embert küldtünk a Holdra, jól ismerjük a Föld nagy részét, és közben vannak olyan területek bolygónkon, amelyeket nem láttunk, nem kutattunk még" - mondta Peter Garrett környezetvédelmi miniszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.