120 óra

Leszállt Hawaiion a Solar Impulse 2 - megdőlt a rekord

A napelemes gép leszállás nélkül tette meg több mint nyolcezer kilométeres útját a japán Nagojából az amerikai szigetekre mintegy 120 órán át. André Borschberg ezzel megdöntötte a leghosszabb leszállás nélküli szóló utazás rekordját.

2015.07.03 21:03MTI
Facebook Solar Impulse

Átszelte a Csendes-óceánt, és helyi idő szerint péntek reggel megérkezett Hawaiira a Solar Impulse 2 napelemes repülőgép, amely leszállás nélkül tette meg több mint nyolcezer kilométeres útját a japán Nagojából az amerikai szigetekre mintegy 120 órán át.Föld körüli útján a napelemes repülőgép a Honolulutól 30 kilométerre nyugatra fekvő Kalaeloa repülőtéren landolt.

André Borschberg ezzel megdöntötte a leghosszabb leszállás nélküli szóló utazás rekordját, az előzőt a néhai Steve Fossett amerikai milliomos kalandor tartotta, aki 2006-ban szuperkönnyű sugárhajtású gépével leszállás és üzemanyag-feltöltés nélkül, 76 óra alatt repülte körül a Földet - közölték a szervezők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.