Meghalt Kréta egyik nevezetessége

Kihűlés okozhatta a rejtélyes hüllő halálát

Holtan találtak a görögországi Kréta szigetén egy rejtélyes krokodilt, amelynek eddig még a léte sem volt teljesen bizonyított.

2015.03.30 17:53MTI

A Szifisznek (József) becézett hüllő tetemét vasárnap találták meg egy víztározóban, ahol többször is látni vélték. Az állatorvosok szerint a krokodil első ránézésre kihűlésben pusztult el, de az állatot további vizsgálatokra az irákliói természettudományi múzeumba küldik.

A kétméteres hüllőt valószínűleg két éve helyezte ki a vadonba a tulajdonosa, egy egzotikus állatokat tartó magánszemély.

Tavaly óta többen is látni vélték, de az elfogására tett kísérletek sorra kudarcot vallottak, létezését csupán egy homályos fénykép igazolta, amelyen egy krokodilnak tűnő lény látszott, alig kivehetően. Az állatot legutóbb február közepén vélték látni szemtanúk.

A rethimnói víztározóhoz sokan zarándokoltak el abban a reményben, hogy megpillanthatják a titokzatos hüllőt, az egzotikus állat valósággal a sziget nevezetességévé vált.

Az elmúlt hetek szokatlanul hidegek voltak Krétán, a hőmérséklet gyakran megközelítette a nulla fokot, a legendás hüllő valószínűleg e hideghullámnak esett áldozatul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.