Megoldódott a rejtély

Hogy került a zongora a hegytetőre?!

Senki sem tudta jó néhány napig, hogyan történhetett, de egy kaliforniai hegycsúcson zongoraszó csendült fel és bezengte az egész környéket. Végül előkerültek a "tettesek" és elmondták, hogy került oda a méretes hangszer.

2015.03.30 08:21ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/stockimages (Képünk illusztráció!)

Élőzene hangja csendült fel néhány napon át a kaliforniai Santa Monica-hegység Topanga nevű kilátójának a tetejéről, de nem ám afféle hangok, mint amiket például egy könnyed hegedű vagy mondjuk egy fuvola tud kiadni magából - a hegytetőn egy valódi zongora jelent meg, a turisták legnagyobb megdöbbenésére. Az ütött-kopott pianínó egy graffitivel összefirkált betontalapzaton állt, ahonnan egyébként csodás kilátás nyílik a Calabasas hegycsúcsaira és a Csendes-óceánra.

Persze senkinek sem volt fogalma a zongora rejtélyéről egészen addig, míg a seattle-i születésű művész, Rachel Wong elő nem állt a magyarázattal. Kiderült, hogy a hegyen vettek fel egy videót a zenészről, ehhez volt szükség az eredeti zongorára. Az operatőr, Michael Flotron elmondta, hogy kötelek és csörlők segítségével húzták fel a 160 kilós hangszert a hegyre még múlt kedden, ám mire a felvétellel elkészültek, már túl sötét volt ahhoz, hogy leengedjék a csúcsról a zongorát.

Másnap aztán az arra kiránduló emberek olyan örömmel fogadták, hogy most Flotron úgy gondolja, ha igény van rá, akár ott is hagyhatják a zongorát a hegyen, de ha például valamilyen hatóság problémásnak találja vagy bárkit zavar, akkor visszaállítja a természet eredeti rendjét és leereszti a sík területre a zeneeszközt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.