A hatóság elkapta a vicces kedvű állattartót

Megoldódott a rózsaszín csirkék rejtélye

Csak mosolyt akart csalni az emberek arcára, most büntetés vár a portlandi férfira.

2015.03.28 15:13ma.hu

Március 26-án rejtélyes események játszódtak le az Oregon állambeli Portland városában. Az egyik folyópart melletti parkban kora reggel két rózsaszínre festett csirke jelent meg, és kezdett ámokfutásba.

Helyi idő szerint péntek délután a rendőrség előállította a csodás vicc kieszelőjét, Bruce Whitmant, aki elmondása szerint csak mosolyt akart csalni az emberek arcára, tegyük hozzá sikerrel. A férfi elmondása szerint ételszínezék, répalé és gyümölcsital kombinálásával színezte be az állatokat, akiket a helyi állatmenhely munkatársai fogtak be.

Fotó: Randall Brown

Whitman a két madarat éjszaka a park egyik alacsony fájának ágain szállásolta el, feltételezve, hogy a csirkék ébredés után örömmel fogadják majd a víz közelségét és a sok zamatos bogarat a parkban. Ezek után hazament, és figyelte a híreket, miképpen válnak a rózsaszín állatok szárnyas-celebbé.

Arra azonban nem számított, hogy a rendőrség komoly fejmosásban részesíti majd, felvilágosítva a mókamestert, milyen veszélyeket rejt háziállatokat szabadon engedni közterületen. Az állatmenhely ráadásul madaranként 16 dolláros díjat is kiszabott, arra az időszakra, amíg az állatok a felügyeletük alatt voltak.

Whitman szerint a móka akkor is megérte, hiszen álmában sem gondolta volna, mennyi ember napját dobja majd fel a cifra színű jószágok látványa. Bár megfogadta, hogy hasonló viccet nem csinál, az már biztos, hogy több helyi felvonulás szervezői is meghívót küldtek a két madárnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.