Ellenséges kvadkopterek ellen

Már saját drónok védik a Fehér Házat

Újabb szinttel gazdagodott az amerikai elnöki rezidencia védelme: a pár hete történt incidens miatt a titkosszolgálat sürgősen felszerelte "légvédelemmel" a Fehér Házat.

2015.02.27 09:00ma.hu

Forrás: C-BY-SA-3.0/Matt H. Wade, Wikipedia

Az USA fővárosában, Washington D.C.-ben hivatalosan szabadon repülhetnek a drónok. Nemrég ennek a szabadságnak egy incidens vetett véget: a januárban a Fehér Ház gyepére pottyant repülő szerkezet miatt a titkosszolgálat azonnal lépni kényszerült. Noha kiderült, teljesen ártalmatlan volt a drón, a történtek előrevetítették egy rosszindulatú próbálkozás várható sikerét.

És hogy miként védekeznek az ellenséges(nek vélt) drónokkal szemben a kultikus épületnél? Nos, sárkány ellen sárkányfű, tartja a mondás, és az amerikai titkosszolgálat is követi ezt az intelmet. Saját drónokat szereznek be, melyek kifejezetten más, távvezérelt, ember nélküli repülő szerkezetek megállítására képesek. Pontosabban most zajlik a teszt, hogy kiválaszthassák, mely típusok a legalkalmasabbak a feladatra.

Egyelőre nem tudni, milyen technikával akarják megállítani az illetéktelen légtérsértőt, hiszen több alternatíva is rendelkezésre áll. Egyrészt léteznek olyan drónok, amik kamikaze módon, saját maguk megsemmisítésével tudják leszedni az égről az ellenséget, másrészt akadnak "robotbarátabb" módszerek is. Például ismert olyan változat, ami nagy sebességét kihasználva a behatoló fölé repül, majd hálót dob rá, ezzel téve röpképtelenné.

Noha nem ismert a Fehér Házat védők eszköztára, de azt szinte biztosra vesszük, hogy a többi ország ügynöksége ugrásra készen várja az eredményeket. Hiszen egy bombaszállító dróntól nem csak az amerikai elnök hivatalát kell megvédeni, hanem például a Downing Street 10-et, az Eiffel-tornyot vagy a Brandenburgi kaput is...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.