Franciaország

Terrorkészültség: drónok Párizs belvárosa felett

Ismét drónokat észleltek Párizs felett: az előző éjszakához hasonlóan a szerdára virradó éjjel is öt alkalommal láttak pilóta nélküli repülőgépet a város különböző pontjain.

2015.02.25 11:23MTI
Twitter/enikos_en

A szemtanúk és rendőrök ismét a Concorde téren, az Egyesült Államok nagykövetségének épülete közelében észleltek először egy drónt, valamint az Eiffel-torony és az Invalidusok dómja felett. Ezeken a helyeken láttak keddre virradó éjjel is öt drónt. Ezúttal azonban este 11 és hajnali 2 óra között a város határain is több helyen feltűntek a pilóta nélküli repülőgépek, s a Szajna partján is láttak egyet. Most sem sikerült megtalálni a gépek irányítóit.

Az ügyészség kedden tiltott helyen való repülés gyanújával indított vizsgálatot. A francia fővárosban a januári merényletek óta a legmagasabb szintű a terrorkészültség, ezért Párizs utcáin a szokásosnál több rendőr és katona járőrözik.

A szakértők szerint nem valószínű, hogy terroristák állnak a drónröptetések mögött, mivel ezek a szerkezetek nem képesek robbanóanyagot vagy más tárgyat szállítani. A rendőrség ennek ellenére nem zár ki semmilyen feltételezést, mindenekelőtt a provokációt illetően. Leginkább azt tartják valószínűnek, hogy valaki vagy valakik egyszerűen szórakoznak azon, ahogy a rendőri erők, a titkosszolgálatok és a média reagál a fél éve tartó rejtélyes repülésekre.

Nem egészen egy hónappal ezelőtt, január 20-án a francia elnöki hivatalnak otthont adó Élysée-palota fölött repült át egy drón, októberben pedig mintegy húsznak a repülését észlelték az ország nukleáris létesítményei környékén, de az elkövetőket akkor sem sikerült azonosítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.