Még Napunk is csak egy parány

Megmutatjuk az elképzelhetetlent

209 másodperc, ami után saját létezését is kétségbe fogja vonni. Amikor már nincsenek szavak arra, mekkora méretekről is beszélünk, itt egy videó, ami mindennél jobban ábrázolja saját apróságunkat és a minket körülvevő univerzum hatalmasságát.

2014.12.25 14:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Az általunk ismert élet minden szépsége, története és alkotása "be van zárva" ide, a Földre. Ugyan hatalmas az emberiség "homokozója", sok ezernyi különböző kultúrának adott és ad ma is helyet, eltörpülnek ezek a méretek, ha kicsit kitekintünk kozmikus szomszédságunkba.

Tudta például, hogy a Föld-Hold távolság nagyjából akkora, hogy közé pont beférne az összes bolygó a Naprendszerből? És azt, hogy Napunk csupán egy parány azokhoz az elképesztő óriásokhoz képest, amelyek az Univerzumban csillagként fel-felbukkannak távcsöveink előtt? Sőt, még galaxisunk is eltörpül némely másik csillagváros mellett.

Sokáig sorolhatnánk még az ehhez fogható lélegzetelállító információkat, de mindez sokkal látványosabb videó formájában:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.