Különleges apróság

Rendkívül ritka, fehér oroszlán született egy Madrid közeli cirkuszban

Az egyelőre még csak 800 grammos állatkölyök teljesen egészséges. Néhány hónap múlva a cirkusz egyik fő látványossága válhat belőle és mikor elég idős lesz, idomítani is fogják, hogy szerepelhessen az előadásban.

2014.12.19 15:48MTI

Fehér oroszlán született egy Madrid közeli cirkuszban. A kihalás szélén álló fajból alig ötven példány él még a világon - számolt be a szenzációként tálalt eseményről a spanyol közmédia pénteken.

A cirkusz tájékoztatása szerint az egyelőre még csak 800 grammos állatkölyök teljesen egészséges. Néhány hónap múlva a cirkusz egyik fő látványossága válhat belőle és mikor elég idős lesz, idomítani is fogják, hogy szerepelhessen az előadásban - fűzte hozzá Ignacio Pedrera, a cirkusz szóvivője.

A cirkuszban nem most született először fehér kölyök: két évvel ezelőtt az anyaállat már világra hozott két kisoroszlánt, ma már mindketten a toledói állatkert lakói. Az anyaoroszlán nem szerepel a cirkusz műsorában, azért tartják, hogy utódokat hozzon a világra, ezzel csökkentve a faj kihalásának esélyét. A szóvivő szerint mindössze ötven fehér oroszlán él a világon, többségük cirkuszban vagy állatkertben.

A fehér oroszlánokról évszázadok óta regélnek az afrikai mítoszok és legendák. El sem hitték létezésüket, amíg 1928-ban sikerült befogni az első példányt. Manapság csak a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban élnek szabadon fehér oroszlánok.

Magyarországon legutóbb májusban érkeztek új fehér oroszlán kölykök az abonyi magánállatkertbe, előtte 2013-ban a Szegedi Vadaspark gazdagodott egy hím és egy nőstény példánnyal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.