Herkules akcióban

14 oroszlánnal vette fel a harcot a kiselefánt

Még egy nagymacska is halálos veszélyt jelent szinte minden földi élőlény számára, hát még 14! El is kapták a vastagbőrű, családjától elszakadt ormányost, ám az a megadás helyett más taktikát választott... Ilyen videót még biztosan nem látott!

2014.11.16 09:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Ismeretlen okokból szakadt el családjától az a kiselefánt, mely nem sokkal később komoly pácba került: egy egész oroszlánfalka szemelte ki vacsorájának a kis ormányost. A vastag bőr, a nagy test és a kitartás azonban nem várt irányba billentette a fix 1-esre vett meccs mérlegét. Nézze csak!



Az esetre Zambiában, a Dél-Luangwai Nemzeti Parkban került sor. Az 5-10 évesre becsült elefánt több taktikát is bevetett a csata során, direkt nekitámadt az oroszlánoknak, illetve a vízbe is belegyalogolt, hogy lerázza üldözőit. A történet szerencsés véget ért - az elefánt számára. Helyi parkőrök tájékoztatása szerint, miután megnyerte az oroszlánfalkával folytatott csatáját, visszatalált családjához.

Elismerendő teljesítményét, a parkőrök a "Hercules" nevet adták a szürkebőrű ormányosnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.