Itt a jövő

Valósággá vált a repülő ember!

Helikopterből lép ki és együtt száll a repülővel - igen, az emberiség ősi álma is megvalósulhat Dubaiban,

2014.12.14 13:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Dubai nem mindennapi város: a Közel-Keleten található metropolisz mai formájára 50 évvel ezelőtti lakói bizonyára nem ismernének rá. A még mindig robbanásszerűen fejlődő régió számos látványosságot adott már a világnak, például a hétcsillagos Burj al-Arab nevű, vitorlára emlékeztető szállodát, vagy a tengerbe épített, mesterséges, pálmafát formázó szigetet.

Ezúttal sem hazudtolták meg hírüket az arabok, igaz, cikkünk tárgyát nem egy helyi, hanem Yves "Jetman" Rossy hozta tető alá. Hátra szerelhető sugárhajtással (jetpack) repked a sivatag felett; egy helikopterből kilépve száll az égen, majd egy motoros repülővel együtt mutatnak be pár egészen elképesztő mutatványt, hogy aztán a videót egy meglepetéssel zárja.

Két szempontból is érdemes megnézni az alábbi klipet. Egyrészt a látvány szavakkal nem adható vissza teljesen, másrészt a rövidfilmet elképesztően nagy felbontásban (4K) rögzítették. Utóbbi élvezetéhez persze nem árt egy UHD-s megjelenítő sem, de még a HD-ready (720p) változat is szemet gyönyörködtető. Most pedig kattintson és ámuljon:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.