Anya és fiókája repülés közben

Így még sosem látott egy madarat!

Repülés közben kapták le az amúgy súlyosan veszélyeztetett mauritiusi viharmadarat. A képen olyan részlet is felbukkant, amit fényképen még sosem láttak.

2014.09.16 15:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Hadoram Shirihai/Tubenoses Project

A mauritiusi viharmadár (Pseudobulweria aterrima) a madarak osztályának viharmadár-alakúak rendjébe és a viharmadárfélék családjába tartozó madárfaj, írja a Wikipedia. Nevével ellentétben jelenleg kizárólag Réunion szigetén megtalálható, Mauritiusról már kihalt.

Ám nem ezért érdekes a fenti, az Indiai Óceán felett készített fotó. Készítője szerint az emberiség életében most először sikerült megörökíteni egy repülő anyamadarat, a költéshez annyira közeli időszakban, hogy már látszik "terhessége". Nézzék csak meg alaposan, az az apró dudor a hasán jelzi hamarosan megszülető fiókáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.