James Watson

4,8 millió dollárt ért a kiközösített tudós Nobel-díja

A tudós 1962-ben kapta az elismerést a kettős DNS-spirál felfedezéséért.

2014.12.06 10:00ma.hu
Forrás: Wikipedia

A Christie’s árverésén 4,8 millió dollárért kelt el James Watson Nobel-díja. A tudós 1962-ben, Maurice Wilkinsszel és Francis Crickkel közösen kapta meg a világ legrangosabb tudományos elismerését a DNS kettős spirálszerkezetének felfedezéséért. Ő az első olyan kitüntetett, aki árverésre bocsátotta a díját.

Watson néhány héttel ezelőtt jelentette be, hogy eladja az aranyérmet. Döntését azzal indokolta, hogy 2007-ben kiközösítették a tudományos körökből, miután egy, a Financial Times-nak adott interjúban azt mondta, hogy az afrikai származású emberek „születésüknél fogva” kevésbé intelligensek, mint fehér társaik.

A 86 éves tudós a bevétel egy részét jótékony célokra és tudományos kutatások támogatására akarja fordítani. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.