Christie akció

A DNS-spirál felfedezője elárverezi a Nobel-díját

James Watson közölte, szüksége van a pénzre, mert tudóstársai "kiközösítették".

2014.11.30 17:00ma.hu

James Watson, a világhírű amerikai biológus elárverezi a Nobel-díját, amelyet 1962-ben kapott a DNS kettős spirálszerkezetének felfedezéséért. A tudós közölte, kiközösítették, ezért szüksége van a pénzre.

Forrás: Wikipedia

Wattsont komoly bírálatok érték, miután 2007-ben azt találta mondani, hogy az afrikai származású emberek eredendően kevésbé intelligensek, mint fehér társaik. "Tudomást sem vesznek arról, hogy létezem" - nyilatkozta a tudós, amikor arról kérdezték, miért akarja eladni a díjat.

A Christie aukciós ház szerint az aranymedálért akár 3,5 millió dollárt is fizethetnek a jövő csütörtökön tartott New York-i árverésen. Wattson azt tervezi, hogy a vételár egy részét egykori iskoláinak, a Chicagói Egyetemnek és a Cambridge-i Clare College-nek adományozza, és egy David Hockney-festményt is szeretne vásárolni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.